Jobstudent

 

Download hier de infobrochure zomer 2020.

 Blij dat jij er deze zomer bij wil zijn!

We hopen op goed weer en enthousiaste aanwezigen!

Download hier het sollicitatieformulier voor jobstudenten bij OLV Gasthuis vzw.

Eens ingevuld, kun je dit doormailen naar info@gasthuis.be of afgeven aan onze recepties.

Tot snel! 

 

Getuigenissen 

Ik ben Emmet – 18 jaar – en jobstudent in het OLV GASTHUIS.
Toen ik de advertentie zag staan dat het OLV GASTHUIS een jobstudent zocht, nam ik direct contact met hen op. Twee dagen later begon ik hier vol enthousiasme werken en nu, twee jaar later, kom ik nog altijd zeer graag werken. Mijn vaste plaats als jobstudent is in het Dagverzorgingscentrum DE PLATAAN. Maar ik heb ook al verschillende keren meegeholpen op andere afdelingen. Daardoor ben ik vertrouwd met het woonzorgcentrum en de band met de collega’s is super. Ik studeer verder als verpleegkundige en door mijn vakantiejob heb ik al veel ervaring opgedaan. Ik ben blij hier te mogen werken.
Het OLV GASTHUIS is een zeer goede plek voor de bewoners en als werkplek.

Emmet

 

Ik ben bij OLV Gasthuis terechtgekomen via mijn oma. Zij doet vrijwilligerswerk in het gasthuis. 
Ik heb in de zomer van 2019 heel de maand augustus en 2 weken in september gewerkt. Daarnaast heb ik ook in de herfst- en kerstvakantie enkele dagen gewerkt. Soms spring ik ook eens een dag in tijdens het weekend. 
Gedurende de zomer heb ik zowel in het team logistiek als in het team onderhoud gewerkt. ’s Ochtends werkte ik als logistiek, in de namiddag werkte ik in het onderhoud. Ik vond dit een hele toffe afwisseling. 
De sfeer onder de collega’s is zeer goed. Ik kon bij iedereen terecht wanneer ik vragen had. Iedereen behandelt iedereen met respect. Ook het sociaal contact met de bewoners vind ik heel tof aan het werken in het gasthuis. Ik vind het altijd tof als ik de bewoner kan helpen en om met hem/ haar even bij te praten. 

Ik vind werken in het gasthuis een heel toffe studentenjob, daarom heb ik mij ook aangemeld om er deze zomer terug te werken. 

Marthe

 

Ik ben terecht gekomen bij OLV Gasthuis door mijn zus die werkt als zorgkundige in OLV Gasthuis. Ik hoorde van haar dat ze steeds jobstudenten verwelkomden in de zomervakantie. Voor mij was dit een ideale vakantiejob om uit te voeren bij het starten van mijn opleiding bachelor in de verpleegkunde. Het is een vakantiejob die aansluit bij mijn interesses en ook een stevige basis als ervaring voor het latere werkveld. 

Ik ben gestart in OLV Gasthuis in de zomervakantie op zorgafdeling De Wingerd. Daarna ben ik doorheen het jaar, afhankelijk van mijn agenda, ook enkele malen in het weekend kunnen gaan werken. Bij de opening van het nieuwe gebouw, Emmaüs, ben ik mee verhuisd en daar verder aan de slag gegaan. Aanstaande zomer zal het mijn 4e zomer zijn dat ik jobstudent ben, zowel in de zomervakantie als in het weekend als in overige verlofperiodes. In het begin van mijn diensten heb ik steeds de verschillende dagdiensten gedaan, mar sinds een klein jaar werk ik voornamelijk de nachtdiensten. 

Ik vind het steeds fijn om te komen werken. De erkenning en voldoening die je van de bewoners krijgt, is zeer groot! Hierdoor vergeet je even de tijd en voor je het weet, is het al het einde van de shift en denk je al verder, aan de shift die de volgende dag gepland staat. Niet enkel de bewoners ontvangen je met open armen, maar het personeel doet dit ook. Ze zijn steeds bereid om je te helpen waar nodig, je vragen te beantwoorden, informatie te geven... De collega's zijn een steunende factor binnen het uitoefenen van de periode als jobstudent. Ze ontvangen je niet als jobstudent, maar als een collega van hen. 

Ik zou jullie zeker en vast warm willen maken om te starten als jobstudent bij OLV Gasthuis en misschien word jij wel mijn nieuwe jobstudent-collega ;) 

Robin 

Evaluatie door jobstudenten

Na de zomervakantie vragen wij telkens aan de jobstudenten om ons te evalueren d.m.v. een ditigtaal formulier.
Resultaten 2019: 88% heeft graag gewerkt in OLV Gasthuis vzw. | 81% hield een goed gevoel over aan OLV Gasthuis vzw als werkgever | 94% geeft aan veel te hebben bijgeleerd.

Wij houden rekening met de opmerkingen zodat we het jaar nadien nog beter kunnen doen. Jobstudenten zijn een waardevol deel van ons hartverwarmend team. Samen zorgen we ervoor dat we een kwaliteitsvolle zorg kunnen bieden.

 

Terugblik op 2019

In 2019 hebben jobstudenten in totaal 2252 dagen gewerkt in OLV Gasthuis, in totaal goed voor 427 contracten.
1575 dagen hiervan werden in de zomervakantie gepresteerd. Ook tijdens de weekends of andere vakanties worden er dus geregeld studenten ingezet. 

 In beeld

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means