Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

Project met leerlingen van Institut Notre Dame uit Anderlecht

Met een middelbare school in Anderlecht, het Institut Notre Dame, hebben we via leerkracht Karen Delvoye een kleine samenwerking gehad om Nederlands contact te leggen tussen haar Franstalige leerlingen en enkele van onze bewoners.

Het Institut Notre Dame heeft een brede waaier aan verschillende richtingen zoals economie, Latijn en (technische) wetenschappen alsook richtingen zoals elektriciteit en loodgieterij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze school 600 leerlingen telt!

De Franstalige jongeren kregen de opdracht om een video in het Nederlands te maken voor onze bewoners en dit werd door jong en oud enthousiast ontvangen! De jongeren kregen de kans iets te doen voor ons en onze bewoners genoten volop van hun beeld en tekst.
Onze bewoners, op hun beurt, hebben gezamenlijk een vrolijk filmpje teruggestuurd met hoe onze dagen eruit zien in deze tijden.
Op die manier leren jong en oud elkaars leefwereld kennen en leren de studenten op originele wijze terug wat Nederlands bij.

De klassen die meewerkten aan dit project zijn twee klassen van het derde jaar voor het vak Nederlands. De leerlingen volgen Latijn, wetenschappen, humane wetenschappen of technische wetenschappen. Ze krijgen vier uur Nederlands per week. Normaal gezien hebben ze al sinds het kleuter Nederlands gehad tenzij er geen leerkracht was of ze later naar België verhuisd zijn.

Het was zeer fijn om de reactie van een leerling te ontvangen:

Mevrouw Delvoye,

OMG! Ik ben te blij met de video van de bewoners van het rusthuis en ik dank hen enorm. Het was een plezier om met hen samen te werken. Ik kan niet stoppen met glimlachen !! Het is een eer om aan dit project te hebben deelgenomen en in de video te zijn verschenen !!! Ik kan het nog steeds niet geloven !!! Bedankt Mevrouw voor dit geweldige idee !! En ik dank de bewoners van het rusthuis nog meer voor het zonnig maken van mijn dag en voor het geven van een glimlach !!! IK VIND HET BEWONERS LEUK!!

Met vriendelijke groeten

 

Zowel voor de bewoners als voor de jongeren was dit een verrijkende kennismaking.
Met dank aan Karen Delvoye, leerkracht Institut Notre Dame, afkomstig uit Poperinge.

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means