Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

Hoe vraag ik een COVID-safe ticket aan?

De regering voerde het gebruik van een Covid-certificaat (=COVID-safe ticket) in. Men vereist immers in verschillende situaties dat je aantoont dat je volledig gevaccineerd bent. (of recent negatief getest bent)

Niet enkel als je op vakantie vertrekt, maar ook bv. bij bepaalde evenementen in België (en in Poperinge) moet je je COVID-certificaat kunnen voorleggen. Ook diensten die bij je thuis komen, kunnen op een bepaald moment je certificaat vragen. Je doet er dus goed aan om je certificaat thuis ter beschikking te houden.

Wanneer krijg ik een COVID-certificaat?

Er zijn 3 types certificaten:

De geldigheidsduur van het certificaat is afhankelijk van het type certificaat en van de specifieke regels in het EU-land waar u het wilt gebruiken

Hoe vraag ik dit certificaat aan?

 

DIGITAAL met de computer of smartphone

Een COVID-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel , mijngezondheid.be  of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heeft u ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

TELEFONISCH (per post verstuurd)

Je kan je COVID-certificaat op basis van vaccinaties niet alleen digitaal opvragen, maar ook per post laten toesturen. Dit is gratis, maar houd er wel rekening mee dat de wachttijd tussen bestelling en ontvangst ongeveer 1 week bedraagt. Je certificaat aanvragen, doe je als volgt:

Bron: https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat

 

 

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means