Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

Familiegroep dementie start in Poperinge

Alzheimer Liga Vlaanderen is met een nieuwe Familiegroep dementie gestart voor de regio Poperinge. Met deze groepen wil de organisatie mantelzorgers en familieleden van mensen met dementie met elkaar in contact brengen.

Wat is een Familiegroep?

Wat doe je nu tijdens zo’n bijeenkomst met lotgenoten? Het is telkens de bedoeling om het gesprek op gang te brengen en onderling ervaringen uit te wisselen. Soms tonen de organisatoren een film of nodigen ze een spreker uit, maar meestal wordt er gepraat rond een gespreksthema. Een onderwerp kan zijn hoe je bijvoorbeeld als mantelzorger goed voor jezelf kan zorgen of hoe je omgaat met een bepaald gedrag. Ook samen activiteiten doen staat op het programma.

De Familiegroep Poperinge komt afwisselend samen in WZC Emmaüs en LDC De Bres.  De eerste bijeenkomst is voorzien op 22 september 2022 in WZC Emmaüs.
De volgende bijeenkomst is voorzien op dinsdag 15 november 2022 in LDC De Bres.

Meer info?
Neem contact met de referentiepersoon dementie van wzc OLV Gasthuis: 057 34 69 10 of dementie@olvgasthuis.be of de Dienst Seniorenzorg: 057 34 65 00 of seniorenzorg@poperinge.be

 

Alzheimer Liga Vlaanderen
is het aanspreekpunt voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die geraakt wordt door dementie. Je kan bij ons terecht voor info, een goed gesprek, activiteiten, advies, vormingen en samenkomst met familiegroepen. Alzheimer Liga Vlaanderen heeft oog voor wat wél kan, voor zorg op maat en voor een kwaliteitsvol leven.

Nood aan een gesprek?
Wil je je hart luchten of advies van een ervaringsdeskundige? De gratis luister- & infolijn van Alzheimer Liga Vlaanderen is elke dag bereikbaar. Bel 0800 15 225.

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means