Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

HuisvandeMens Ieper en OC De Bres schenken gehaakte Vinnie de Vis knuffels aan woonzorgcentra te Poperinge

   

Vinnie de Vis is een persoonlijke en veilige knuffel die werd ontwikkeld om mensen in de laatste fase van dementie te helpen. Hij maakt het mogelijk om met de persoon met dementie te communiceren, bestrijdt de eenzaamheid of onrust die deze mensen vaak ervaren, biedt houvast en helpt om gevoelens te kanaliseren. Het gaat om een gehaakt inktvisje met 9 tentakels, ongeveer 9 cm lang en in een vrolijke kleur katoen. 

Sinds een jaar organiseren de HuizenvandeMens regelmatig momenten waarbij Vinnie de Vis knuffels worden gehaakt door een groepje mensen die dit graag doen voor het goede doel. Recent werden knuffels gehaakt door vrijwilligers in het HuisvandeMens Ieper en in OC De Bres te Poperinge tijdens haakcafés. Er was een onderlinge samenwerking. De deelnemers werden begeleid door een haakcoach. Ze kregen een gratis haakpakket aangeboden en de nodige uitleg.

Op dinsdag 3 mei werden de Vinnie De Vis knuffels afgegeven in wzc Huize Proventier en wzc OLV Gasthuis. Dit met een woordje uitleg. In wzc OLV Gasthuis ging dit gepaard met een ontspanningsmoment waarbij bewoners getrakteerd werden op een dessertbord en draai-orgelmuziek. 

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means