Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

Sterker worden als mantelzorger: Vormingsreeks in Eerstelijnszone Westhoek

 

Mantelzorgers dragen zorg voor familieleden, vrienden, buren… maar wie zorgt voor hen? Vanuit het project #Wvlmanteltmee vinden we het belangrijk om aan de mantelzorgers en hun veerkracht te denken. Daarom gingen de mantelzorgverenigingen, de mutualiteiten en het LOGO een unieke samenwerking aan waarbij een vormingsreeks werd opgemaakt. Deze vormingsreeks wordt binnen elke ELZ in West-Vlaanderen aangeboden dit najaar.  

Er wordt voorzien in fysieke ontmoetingen in kleine groep waarbij er driemaal met eenzelfde groep wordt samengekomen in een vertrouwelijke sfeer. Ook is er een digitaal aanbod voor mantelzorgers die zich moeilijk kunnen verplaatsen. We willen tijdens de sessies stilstaan bij veerkracht, tips geven aan de mantelzorgers, maar vooral ook inzetten op ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. We werken interactief waardoor de mantelzorgers opdrachten krijgen om thuis verder mee aan de slag te gaan. De inhoud van de sessies wordt grotendeels door de deelnemers bepaald. Zo willen we maximaal inzetten op bestaande noden.  

Meer informatie is terug te vinden via: www.wvlzorgt.be Of download de folder.

Een mantelzorger inschrijven voor de ontmoetingen in kleine groep kan via: Inschrijving 'Sterker worden als mantelzorger' (google.com) 

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means