Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

Tentoonstelling "De Woensdagkunstenaars" in wzc Emmaüs

  

 

In het kader van een cultureel project zijn we in september 2021 gestart met de “Woensdagkunstenaars”: een groep bewoners die wekelijks op woensdag samenkomen in een creatief atelier. De enige voorwaarde om deel te nemen is graag creatief bezig zijn.
Door met kunst aan de slag te gaan, willen we hun creativiteit prikkelen. Onafhankelijk van hun geheugen, kunnen ze tijdens het atelier “in het moment zijn”. Via de kunst kunnen ze hun gedachten en gevoelens, hun individualiteit naar buiten brengen.

We werken rond verschillende thema’s, waar we gedurende enkele weken aan werken. We maken  gebruik van verschillende technieken. Zowel tekenen, schilderen, werken met stof en wol als boetseren komen aan bod.

Als aanzet tonen we telkens werk van bestaande kunstenaars. Op die manier inspireren we de bewoners om op hun eigen specifieke manier de opdracht te interpreteren en uit te voeren. Onze rol als begeleider beperkt zich tot het ondersteunen van het creatief proces. Wij zijn supporters aan de zijlijn.

Elke week komen we tot verrassende resultaten die iets vertellen over de persoon in kwestie: de ene werkt erg minutieus waarbij elk detail moet kloppen, een ander leeft zich vooral uit in boetseren. Een enkeling legt zijn eigenheid in het werk door vooral aanwijzingen te geven aan de begeleider tot het resultaat strookt met het idee van de bewoner. Ook dat is een vorm van creatie.

In september organiseren we een tentoonstelling met alle werken van de bewoners. We zijn immers trots op de verwezenlijkingen en willen graag tonen aan het grote publiek dat oudere mensen in staat zijn om creatief bezig te zijn en mooie kunstwerken te maken. Het thema van de warmste week “zijn wie je bent” is hierbij zeer toepasselijk.

De kunstwerken staan tijdens de tentoonstelling verspreid in wzc Emmaüs. De tentoonstelling loopt van 9 tem 16 september 2022, telkens van 14u tot 18u. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means