Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis vzw

Steun jij ook Broederlijk Delen?

Reeds vele jaren tracht de actie Broederlijk Delen een beweging op gang te brengen die solidariteit hoog in het vaandel draagt, maar bovenal een beweging die streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid.

Gelukkig is er een alsmaar grotere groep bewuste burgers die met een kritische blik naar de wereld kijkt en beseft dat het anders moet. Om dat te realiseren, moet er samengewerkt worden aan allerhande projecten overal ter wereld.

In wzc OLV Gasthuis en wzc Emmaüs willen we dit jaar onze schouders zetten onder 2 projecten die Broederlijk Delen heeft uitgekozen :

Burkina Faso (Afrika)

De plattelandsbevolking in Burkina Faso haalt steeds minder inkomsten uit haar landbouwactiviteiten. Kunstmest verhoogt de opbrengst op korte termijn, maar put de grond uit, is duur én moeilijk te verkrijgen.

Met 150 euro kan een gezin een geitenhouderij starten en zo organische meststoffen produceren.

Guatemala

In Guatemala leggen bedrijven beslag op het water uit rivieren. Ze leiden de waterloop om en bouwen dijken om het water op hun plantages vast te houden of af te voeren. Met droogte en overstromingen tot gevolg.

Met 25 euro kan een gemeenschapsleider deelnemen aan een uitwisseling  met buurgemeentes.

Om beide projecten te ondersteunen, organiseren we in maart leuke initiatieven om geld in het laadje te brengen. We verkopen tussen 21/03 en 31/03 water met smaak aan onze recepties. (fles 50cl à €3) Je vindt er ook een collectebus. In het kader van de actie voor de geitenboederij komen er op 21/03 geiten op bezoek bij wzc OLV Gasthuis en op 28/03 bij wzc Emmaüs. (telkens in de namiddag) Je zal een gift kunnen doen in een collectebus bij de geiten. 

Alvast hartelijk dank om deze acties mee te ondersteunen.

CONTACT

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW Zorgnet-Icuro

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis VZW
Ieperstraat 130
8970 Poperinge
Tel: 057 34 69 10
Ond. nr. : 0445.066.385, RPR Gent, afdeling Ieper
www.gasthuis.be

Like us on facebook

Webdesign by Netcrew - Powered by E-means