Deskundigheid
De deskundigheid van het OLV GASTHUIS en zijn medewerkers laat bewoners toe, al dan niet met specifieke vereisten, dagelijks te kunnen genieten van kwaliteitsvolle maaltijden die aantrekkelijk, uitnodigend, lekker, voedzaam, gezond, gevarieerd … zijn.
Het OLV GASTHUIS kiest voor smaak en evenwicht in plaats van strenge diëten.
Om voor iedere bewoner tot de beste maaltijd te komen is er samenwerking tussen keukenpersoneel, zorgteam, logopedist, ergotherapeut, diëtist, huisarts, tandarts … en houden we rekening met de wensen en behoeften van de bewoner en zijn familie.
Sommige bewoners krijgen hulp van medewerkers tijdens het eten. Naast deze hulp bieden we ook aangepaste hulpmiddelen (bv. aangepast bestek …) en toedieningsvormen (bv. gesneden, fijn gemalen …) aan.
Door evenwichtige en gevarieerde voeding (met eventueel bijvoeding) op de meest gepaste manier aan te bieden, proberen we kunstmatige voeding te voorkomen of uit te stellen.
In de keuken van het OLV GASTHUIS is aandacht voor hygiëne erg belangrijk. Om hierover te waken zijn er regelmatig controles door externe firma’s.
Om de deskundigheid hoog te houden, volgen medewerkers regelmatig een opleiding over maaltijdzorg.